2. Regionalni turnir

Podijelite s prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

U subotu je badminton klub Tigar nastupio na drugom krugu Regionalne lige u organizaciji ovog puta badmintonskog kluba Zagreb-Maksimir. Iako se nažalost iz raznih razloga svi koje smo planirali poslati na ovaj turnir nisu odazvali u malom broju smo ipak nastupili. Neke smo jedva nagovorili da idu (čitaj Ivan), ali je došao i odigrao odlične mečeve. Dakle, od naših su nastupili Dorijan u uzrastu do 9 godina, a ima tek 7 i Matej i Ivan u uzrastu do 15 godina iako imaju tek 13. Organizator je odredio da se igra na dva dobivena seta do 11.

Prvo ime turnira od naših je svakako Dorijan !  Borio se kao pravi tigar od početka do kraja, ostvario je sve pobjede (ukupno 4) i osvojio prvo mjesto!!!! Finale je bilo napeto od početka do kraja. Prvi set je naš Dorian izgubio 11:9, malo se prestrašio, malo previše razmišljao o zlatu 🙂 i na kraju ipak izgubio, drugi set je u odličnoj borbi i u najbitnijim trenucima pametnoj igri otišao u njegovu korist 11:9. Na red je došao treći set, prvo je gubio 4 razlike onda ga je stigao, pa prestigao, vodio je do samog kraja, ali ni protivnik se nije lako predao. Na kraju ga je stigao i bilo je 10:10, tada je Dorijan odigrao dva odlična poena i završio meč rezultatom 12:10. Tata Žuti, vidite da može? Samo ga pustite da igra bez ometanja :)))

A sada malo o našim starijim dečkima, na teren su izašli oboje u isto vrijeme. No Ivan je u prvom meču imao sreće i dobio lakšeg protivnika i uvjerljivo i brzo pobijedio. Dok je Matej odmah prvi meč naletio na aktualnog prvaka Hrvatske do 13 godina, dobro se borio, dao sve od sebe no jednostavno bio je bolji Vito.

U drugom meču Matej je igrao na tri seta i nažalost izgubio, ali nadamo se da je puno naučio kroz taj poraz. I može biti primjer svima da nerviranje na terenu nikako ne pomaže da igraš bolje.. Ivan je odigrao protiv Gotesmana, odlična tri seta i dokazao sam sebi da je napredovao i da može igrati kad se koncentrira i potrudi, na kraju je izgubio 11:7 u trećem, no možemo biti jako zadovoljni onime što je pokazao. Matej je nakon svoja dva poraza (iako je jedan trebala biti pobjeda) odlučio malo i pobjeđivati, tako je sljedeća dva meča uvjerljivo pobijedio, a i igrao puno opuštenije nego prva dva meča i pokazao kako se ustvari treba i može igrati. Završio je na kraju na 7. mjestu.

Ivan je imao još jednog jakog protivnika Sladojevića. To je Ivanu bio najlošije odigrani meč na turniru, te ga je izgubio. Zadnji meč je također uvjerljivo pobijedio protivnika od kojeg je Matej izgubio onaj drugi meč na tri seta i tako je završio na odličnom 5.mjestu.

Jedno novo i veliko iskustvo. Hvala organizatorima na odličnom turniru i nadamo se da sljedeći put dolazimo u većem broju!