O klubu

Badminton je  u svijetu drugi najpopularniji sport. Ovu poziciju ima zahvaljujući velikom broju aktivnih igrača, najviše iz Azije. Tu je i nastala priča o badmintonskom klubu Tigar – njegova osnivačica, Andrea Žvorc, je i sama trenirala u kineskom kampu. Iz Kine se vratila sa željom da popularizira ovaj sport u Hrvatskoj i pokaže zašto na svijetu ima preko 220 milijuna strastvenih igrača badmintona.

Badmintonski klub Tigar osnovan je 2013. godine kada je Andrea Žvorc napustila hrvatsku reprezentaciju i započela profesionalnu karijeru trenerice, sa željom da svoja stručna znanja i ljubav prema badmintonu prenese na rekreativce i buduće profesionalce. Njezin cilj je zainteresirati ljude za sport i aktivnost općenito, bez obzira na godine. Drugi, ali ne manje važan cilj je prenijeti svoju ljubav i tehničko znanje prema sportu.

Badminton klub BK Tigar trener Andrea Žvorc

Klub funkcionira tako da se maksimalno iskoriste sve prednosti badmintona, uči se tehnika, radi se malo na kondiciji, ali uz sve to i na socijalizaciji. Tako da je jedan dio treninga posvećen učenju, ali uvijek je jedan dio sata namijenjen za igru i opuštanje. Trening je postigao svoj cilj ako polaznici u tom periodu zaborave na sve brige i iznoje sav stres, a tome mi i težimo.

Klub se trudi da svojim polaznicima badminton postane stil života. Naši članovi redovito idu na razne turnire, na kojima su osim natjecanja nekad organizirane i zabave. Pravilo kluba je da se mogu natjecati svi, bez obzira koliko dugo treniraju. Rekreativna natjecanja su uglavnom podjeljena u kategorije od A (najjači) do D (početnici), dok klub još sudjeluje na  hrvatskom kupu i prvenstvima s igračima ovisno o iskustvu i predznanju igrača.

Svaki od polaznika ima svoje osobne želje i ciljeve, pa je tako klub jednako ponosan na natjecateljske rezultate igrača koji se natječu, ali i kad netko od naših polaznika ostvari svoje ciljeve koje si je zacrtao. To samo pokazuje da nam želje mogu biti različite, ali osjećaj uspjeha jednak ukoliko predano i strukturirano treniramo.

Da ne bi bilo govora samo o rekreativcima, klub je zamišljen i kao platforma za buduće profesionalne igrače. Trenerica Andrea je i sama bila kategorizirana igračica Hrvatskog olimpijskog saveza i svojim znanjem i iskustvom želi oblikovati nove nade hrvatskog sporta.

Badminton klub BK Tigar trenerica Andrea Žvorc trening

USPJESI KLUBA

Naši igrači nastupali su na raznim turnirima. Najzapaženiji rezultati su osvajanja medalja i naslova na prvenstvima Hrvatske u različitim dobnim kategorijama – od poletaraca do veterana, osvajanje medalja na hrvatskim kupovima. Naši rekreativci dokazali su se u osvajanju ADA lige i raznih drugih liga i turnira koji se organiziraju u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama.