Hrvatski kup do 13 godina

Podijelite s prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Jučer je održano drugo kolo HK do 13 godina. Predstavljao nas je Dorijan koji je ulazno godište do 13 godina, prije samo par mjeseci je još igrao uzrast do 11 godina. Prisjetimo se, na prvenstvu Hrvatske do 11 godina prije samo par mjeseci je osvojio srebro i broncu.

Prvo kolo HK do 13 godina je propustio, jučer iako mu je bio rođendan je drugo kolo odigrao i na najljepši mogući način proslavio rođendan. Bilo je 22 dječaka, što dugo ne pamtimo da je toliki broj djece bio na nekom HK do 13 godina.

U prvom kolu Dorijan je pobijedio rezultatom 21:7 i 21:2.  Nakon toga je naletio na 5/8 nositelja Blažića. Pružio mu je nevjerojatan otpor. U jako napetom meču punom preokreta, prvi set pobjeđuje Dorijan s rezultatom 21:17. Drugi set nažalost gubi u samoj završnici seta, rezultatom 21:17. U trećem jako napetom setu, Dorijan nažalost ipak nije izdržao do samog kraja te je izgubio rezultatom 21:15. Ponovo je pokazao nevjerojatan napredak s obzirom na jako mali broj treninga koji tjedno odrađuje. Puno je naučio iz ovakvog meča, iako je bio ljut na sebe kad je izgubio, vrlo brzo se smirio i spremio za nadolazeće mečeve.

S obzirom da je izgubio u drugom kolu morao se boriti za 9-16. mjesto. Prvi meč u tom dijelu ždrijeba je igrao protiv puno višeg i fizički jačeg protivnika. Ponovo je pokazao da može igrati protiv apsolutno svakog, fenomenalno se borio i nije se predao ni u jednom trenutku. Nažalost, izgubio je u dva vrlo napeta seta rezultatom 25:23 i 21:19.

Nakon toga je ostvario dvije nevjerojatne pobjede. Prvo u dva seta protiv Sternad rezultatom 21:9 i 21:11. Drugi meč protiv Vrbanec iako je prvi set izgubio 21:17, drugi set je također bio u zaostatku, ali je još jednom pokazao da se nikada ne treba predati i da treba trčati na baš svaku lopticu te je u samoj završnici seta pobijedio 21:19. U trećem setu je odlično primijenio taktiku koju mu je trenerica Andrea rekla te je uvjerljivo pobijedio 21:12.

Ponovo je pokazao da može i da i dalje napreduje iako je smanjio broj treninga. Imao je dosta padova koncentracije, ali to je sve normalno s obzirom da su mu ovo prvi ovako teški mečevi koje je odigrao.

Završio je na odličnom 13. mjestu s tri pobijede i dva poraza samo, a i ti porazi su mogli biti i pobijede. Tako da za ničim ne žalimo nego idemo ponosni dalje raditi da slijedeći put budemo još bolji.

Posebno hvala vrhovnom sucu Darku koji je potaknuo cijelu dvoranu da pjeva sretan rođendan slavljenicima. 🙂

Kužiš igru, mali tigru?

HK u 13

HK u 13

HK u 13