HRVATSKI KUP I. KOLO KADETA

Podijelite s prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Prošlog vikenda održano je prvo kolo hrvatskog kupa za kadete u Čakovcu. Od badminton klub Tigra  samo se Matej usudio suprostaviti najboljim kadetima u Hrvatskoj iako trenira puno puno manje godina od njih, a i na tjednoj bazi. Kako je ovo prvi put da je nastupio na hrvatskom kupu išao je tamo da stekne neko iskustvo i s ciljevima koje smo postavili prije turnira. U prvom kolu je odmah naletio na kasnijeg finalistu Ivana Gotesmana, izgubio je rezultatom 21:10 i 21:13, ali je odradio sve što smo od njega tražili i ono najvažnije nije se predao ni u jednom trenutku. S obzirom da je odmah u prvom kolu izgubio išao je na razigravanje od 9-16. mjesta. Prvo je pobijedio Filipa Kneževića koji je bio postavljen čak za 5/8 nosioca na turniru, rezultatom 21:12, 23:21. Nakon toga je odigrao meč protiv Ivora Zekana, iako je dobro igrao izgubio je 21:17 i 21:18. Bio je blizu, nedostaje mu malo samopouzdanja i vjere da može. Zadnji meč je igrao za 11.mjesto na turniru protiv Mihaela Jurenića, pobijedio ga je rezultatom 25:23 i 21:8. Time je završio na 11. mjestu od 22 natjecatelja. Moramo napomenuti da je za njega to odličan rezultat s obzirom da mu je ovo prvi ozbiljniji turnir na kojem je nastupio.

U parovima je igrao s Karlom Sladojevićem (Novska). Dečki također nisu imali sreće u ždrijebu pa su u prvom kolu naletili na kasnije finaliste (Buchberger/Gotesman) i izgubili 21:9 i 21:18. Zbog toga su završili u borbi od 5-8. mjesta gdje su prvo pobijedili par Knežević7Knežević, a onda u napetoj borbi za 5. mjesto nažalost su na kraju ipak izgubili od para Matanić/Zekan 21:18 u trećem odlučujućem setu. S obzirom da im je ovo prvi turnir da su igrali zajedno možemo biti zadovoljni pokazanim.

Mateja ćemo svakako pohvaliti na igri koju je pokazao i na ciljevima koje je sve ispunio, a nisu baš bili jednostavni. Bravo Matej!!!